Header

Biografie

Rockgeoriënteerde coverband met breed repertoire. Vanwege de verschillende voorkeuren van de bandleden luister je net zo makkelijk naar de jaren ’70 rock à la Deep Purple, Dio en The Who als naar ‘glamrock’, die zo typerend is voor de 80-er jaren, zoals Whitesnake, Extreme en Van Halen. Natuurlijk kunnen in deze reis door de tijd ook de huidige ‘technometal’ die Rammstein produceert en de ‘progmetal’ van Dream Theater niet ontbreken. Drie decennia rockgeschiedenis, waarbij de melodieuze rock in deze liveshow letterlijk de boventoon voert.

Oprichting

In de zomer van 2002 is Rockburst ontstaan. Na 8 jaar als geluidsmixer langs de zijlijn te hebben gestaan, besluit Eddy Bruysten om een nieuwe rockband te formeren. In gepassioneerd muzikant Martijn Wijmer (toetsenist), waarmee hij al eerder succesvol samenwerkte, vindt hij een tweede bandlid. Samen zetten zij de lijnen uit voor een nieuwe band. Rockburst is geboren; een formatie waarbinnen de muziek op de eerste plaats komt en elk bandlid evenveel inbreng heeft. Drummer Stado Bergervoet vormt samen met Bruysten de basis voor de band en gitarist Floran Stuyt komt het trio versterken. Terwijl er naarstig gezocht wordt naar een frontman, gaan de vier bandleden met het repertoire aan de gang. Uiteindelijk, na wat vruchteloze audities, wordt ook een geschikte zanger gevonden. Voormalig Wicked Mystic zanger Remko Roes blijkt over de juiste ‘rockstrot’ te beschikken en wordt door Rockburst met open armen ontvangen. Vanwege het repertoire is een tweede gitarist geen overbodige luxe. Joost Lötters, ex-lid van Black Picasso, blijkt niet alleen een goede gitarist maar ook een prima tweede stem. Rockburst is compleet!

Doorstart

Helaas ontkomt ook Rockburst niet aan een ledenwisseling. In 2005 ziet het er somber uit, wanneer Joost en Floran besluiten om de band te verlaten vanwege een te druk bestaan naast de band. De band last een sabbetical in, zodat het tijd heeft om een nieuwe (verwarmde!) oefenruimte te vinden en een gitarist in te werken. Die wordt gevonden in de persoon van Maarten van Schoorl. In de lente van 2007 is de band in topvorm en wordt de eerste demo opgenomen in de studio van Hissink Sound Productions.

Home | Contact | Disclaimer | Privacyverklaring - Copyright © 2007 Rockburst. Alle rechten voorbehouden.